Hva kan du gjøre for at resultatet skal bli fantastisk?

3d visualisering for Iec Hus

Vi opplever fra tid til annen at kunder har urealistiske forventninger til oss og hva vi kan levere. Hvorfor er ikke mine bilder like fine som…? Er et spørsmål som har dukket opp mer enn en gang. Nå lurer du kanskje på hvor vi vil med dette? Denne artikkelen er et forsøk på å hjelpe, og kanskje også understreke betydningen av et gjennomarbeidet og solid prosjekt!

Det første jeg vil si er at gjennomførte løsninger og kvalitet tar seg like bra ut i 3d visualiseringer som i virkeligheten. En kjedelig kjøkkenløsning gir et kjedelig bilde, det samme gjelder de fleste andre rom, som det gjelder fasader og utearealer. Så vi anbefaler på det sterkeste å bruke tid og ressurser på å utarbeide et bra produkt, så vil det komme tydelig frem i 3d visualiseringene. Og selg gjerne boligene dine med en solid tilvalgspakke, slik at du kan presentere en fullt utstyrt bolig. Vi har jobbet med en rekke eiendomsutviklere og flere hundre eiendomsprosjekter, og dette er en av de viktigste erfaringene vi har gjort.

Interiør, planløsning og møblering

Gode løsninger tar seg bedre ut enn dårlige! Vi er ikke interiørarkitekter, din jobb er å utvikle boligprosjekter og vår jobb er å presentere dem. Vi vil selvsagt alltid gjøre vårt beste med det grunnlaget vi får, men dersom du sørger for at prosjektet er gjennomarbeidet og solid før vi starter vår del av jobben vil resultatet alltid bli bedre! Vi opplever ofte at vi synliggjør problemer i et prosjekt, som igjen medfører endringer og utsettelser. Noe som igjen kan gi en endeløs rekke av revisjoner. Dette blir alltid lite effektivt og dyrt for alle parter.

Hage og utearealer

Hage og terrasser, og i større prosjekter fellesområder og lekeplasser, er noe av det aller viktigste for at et prosjekt skal fremstå forlokkende! Vi ber ofte om referansebilder spesielt fra nye kunder, og jeg har opplevd mer enn en gang å få over referansebilder med flotte parkarealer utenfor, mens eneste vi får av underlag fra kunden er et situasjonskart med omriss av tomt og bygg, uten engang tilkomst og gangstier inntegnet. Vi må selvsagt ha et ferdig situasjonskart som viser innkjørsel, gangstier, gjerne beplantning, hekker, belysning og utemøbler. Bruk tid og ressurser på dette, så kan vi love at 3d visualiseringene blir fantastiske!

Oppsummering

Det blir ikke fine bilder av et dårlig prosjekt, ingenting er mer avslørende enn 3d visualiseringer. Mange av kundene våre har selv solid kompetanse og kan lett levere gode premisser for et prosjekt, og selvsagt kan mange arkitekter gjøre det sammen. Men interiør- og landskapsarkitekter bør ha en viktig rolle flere større prosjekter.

By |2017-11-11T18:39:47+01:00november 11th, 2017|Ukategorisert|